Het bestuur, de barleden en de feestcommissie van je studie- of studentenvereniging spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van ongewenst seksueel gedrag. Het bestuur en de leden achter de bar zien veel en kunnen met kleine interventies bezoekers zich veiliger laten voelen. Train je leden in het herkennen van en omgaan met ongewenst seksueel gedrag op je verenigingslocatie.

Zet direct de eerste stap en deel deze instructievideo van de Ben je oké? campagne met je bestuur, je barleden en feestcommissies zodat zij weten wat ongewenst seksueel gedrag is, hoe je het herkent en wat je kunt doen als je het ziet.

Bied je bestuur, je barleden en feestcommissies een training aan waarin enerzijds aandacht is voor het herkennen en voorkomen van ongewenst seksueel gedrag. Anderzijds is het belangrijk dat leden in deze training leren hoe te handelen als er toch iets gebeurt. Of nodig medestudenten uit voor een inhoudelijke voorlichtingsactiviteit.

De volgende trainingen en voorlichtingsactiviteiten zijn speciaal opgezet voor studenten


GGD Groningen, Nachtraad Groningen en Sense Noord-Nederland

In deze training leer je wat seksueel grensoverschrijdend gedrag is, hoe je het kan herkennen en hoe je ermee kunt omgaan. De training is interactief en er wordt gebruik gemaakt van concrete situaties die spelen in jullie vereniging. Interesse? Stuur een mailtje naar Martijn Schokker (m.schokker@csgnn.nl) en Loesje Drenth  (loesje@nachtraad.nl).

Sexmatters

Sexmatters geeft studie- en studentenverenigingen een training voor besturen en commissieleden en een training voor de leden.

In de Social Safety training voor besturen en commissieleden wordt de rol besproken die bestuursleden hebben als vertegenwoordigers van hun vereniging en hoe zij invulling willen geven sociale veiligheid en omgaan met (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Er worden onder andere casussen besproken, ervaringen gedeeld en er wordt geoefend met gesprekstechnieken.

In de Creating a safe space together voor alle leden wordt iedereen actief betrokken bij het samen creëren van een safer space. Er wordt onder andere besproken hoe een vereniging er op het gebied van sociale veiligheid uit zou zien in een ideale situatie en wat ervoor nodig is om dit te bereiken.

GELIJKSPEL

GelijkSpel geeft unieke 'seksuele voorlichting' aan studenten. In onze voorlichtingen voor én door studenten bespreken wij de seksuele cultuur en omgangsnormen. Dit doen we aan de hand van voorbeelden van situaties uit het studentenleven en met behulp van onze metafoor: de spelregels. De voorlichting is positief, interactief en speels. Geïnteresseerd in onze voorlichting? Neem dan contact met ons op via onze website of Instagram @gelijkspelofficial.